Skip to main content

Waarde lezer,

U kent de Roze Rakkers natuurlijk als ware voetbalgoden. Maar wist u ook dat de Roze Rakkers over een ongekende hoeveelheid voetbalkennis beschikken? Daarom zal ik u nu betogen wie de G.O.A.T .(Greatest Of All Time) van het voetbal is: is dat Cristiano Ronaldo, of Lionel Messi? 

Laten we beginnen bij Cristiano Ronaldo. U kent hem vast en zeker. Een echt werkpaard en een doelpuntenmachine. Misschien is Cristiano niet geboren met al het talent in de wereld, maar door zijn doorzettingsvermogen en werklust is hij uitgegroeid tot een van de beste spelers aller tijden. En dat laat hij nog steeds zien, want in Saudi-Arabië staat hij dit seizoen op 38 doelpunten en 12 assists in slechts 39 wedstrijden. En dat op 39-jarige leeftijd!

Aan de andere kant staat Lionel Messi, de man van het pure talent. Hij laat het spelletje moeiteloos lijken met zijn ongelofelijke dribbels en verfijnde traptechniek in zijn linkerbeen. Inmiddels is hij aan het genieten van het Amerikaanse leven, terwijl hij nog tranquillo doelpuntjes maakt bij Inter Miami van David Beckham. In Amerika begint het seizoen op een ander tijdstip, maar tot nu toe heeft Messi in 10 wedstrijden alweer 11 doelpunten en 6 assists te pakken. Geweldig!

Ik heb de Praeses en de Fiscus gevraagd om in een paar zinnen te onderbouwen wie volgens hen de G.O.A.T. is. Zij kwamen tot de volgende conclusies; 

Praeses Le Cock Sportief: Hoe omschrijf je een voetballer die eigenlijk niet van deze aarde is, een voetballer die mij verliefd heeft laten worden op het voetbal? Met zijn magische dribbels en onmogelijke schoten, die zelfs met ongeloof van rivale keeper en fans erin vliegt. Dat kan maar één iemand zijn, omschreven als de moderne Messias en redder van het Argentijnse volk, die mensen bij elkaar bracht met het langverwachte wereldkampioenschap in 2022, Lionel Messi.

Fiscus El Sjaanie Pu Nani:  ‘Arne Slot, want sinds hij zwaait met de scepter hebben ze het dik voor mekaar.’

Deze wijze woorden van El Sjaanie Pu Nani hebben mijn kijk op het hele debat doen kantelen. Ondanks de sterke onderbouwing van Le Cock Sportief dat Messi de beste voetballer aller tijden is, moeten mensen niet onderschatten wat Arne Slot wel niet heeft gepresteerd. Messi heeft foto’s van Arne Slot op zijn slaapkamer hangen. ‘Ooooh Arne, er gloort hoop sinds jij zwaait met de scepterrrr, ja het is dik voor mekaar, ooooh ARNE!!’

Met roze groet,

Onderduiker

Wij, het mooiste dispuut dat de U.A.V. rijk is, zijn een mannendispuut dat iedere donderdagavond de hallen van sportcafé Olympos onveilig speelt. Enkel talentvolle spelers dragen het Roze; talenten als Jude Bellingham, Jamal Musiala en Gavi beschikken lang niet over de capaciteiten van een Roze Rakker. Als Roze Rakkers blijven wij echter nuchter en houden wij dit talent liever verborgen voor de grote clubs. Anders hebben we straks geen teams meer. In de derde helft scoren de Roze Rakkers ook goed. Nadat wij onze tegenstanders verslagen hebben over twee helften, komt daar voor hen nog een derde helft bij. De Roze Rakkers zijn niet vies van een goudgele rakker na het sporten, waarbij gezelligheid en verbroedering hoog in het vaandel staan. Als dispuut organiseren wij ook regelmatig fantastische activiteiten. Zo hebben wij afgelopen januari mogen genieten van het jaarlijkse Oliebollentoernooi, waarbij fanatiek gezaalvoetbald werd en het jaarlijkse weekend weg weer bekend gemaakt mocht worden. Zo hebben wij vorig jaar Gent onveilig gemaakt. Hier werd Roze bier gebrouwen, telefoons werden uit de gracht gevist (poging tot) en er werd een voetbalwedstrijd bekeken. Tot diep in de nacht werd Gent dat weekend geteisterd door het illustere Roze. Ook wordt er ieder jaar bootje gevaren door de grachten van Amsterdam. Hierbij kunnen wij genieten van de majestueuze Roze afspeellijst, waar ook onze grote hit ‘De Bal Is Rond, De Fles Blijft Vierkant’ in terug te vinden is. Op vele U.A.V. activiteiten en feesten is het Roze ruimschoots vertegenwoordigd. Bent u benieuwd naar een inkijkje binnen ons dispuut? Volg ons dan vooral op Instagram, waar wij iedere week mooie plaatjes delen over onze matchday, of spreek ons vooral aan!