Skip to main content

Waarde lezer,

We zijn inmiddels al aangekomen bij mijn derde Praesidiaat. Op het moment van schrijven is de tentamenweek in volle gang en zit periode 3 er al bijna op. Hoe gek om te beseffen dat er nog maar één periode zal zijn voor de zomervakantie! De afgelopen drie periodes zijn werkelijk waar met een rotvaart voorbij gegaan en ik kijk terug op onvergetelijke momenten.

Toen ik mijn tweede Praesidiaat schreef, was het koud en nat buiten. Ondertussen hebben we gelukkig  allemaal kunnen genieten van de eerste zonnestralen op onze snoetjes. De vereniging heeft in de tussentijd ook zeker niet stilgezeten. Zo hebben we vele ouders enthousiast gemaakt voor onze prachtige studie tijdens de jaarlijkse Ouderdag en hebben de talenten binnen de vereniging weer mogen stralen tijdens het Open Podium in de Kargadoor. Ook ik had de eer om met mijn Ab Actis een prachtig optreden neer te zetten! Tijdens de tweede Pubquiz hebben we veel nieuwe feitjes geleerd over insecten en veel van de leden hebben zich weer goed kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt dankzij de netwerkborrel, die ontzettend goed was georganiseerd door de Assessor Primus. Ook hebben we in ons vertrouwde K-Sjot tijdens de BLAF weer kunnen laten zien dat Utrechtse aardwetenschappers toch echt wel de beste zijn. 

De eerste editie van de HonoWeek heeft plaats mogen vinden! Ons speerpuntje bleek een gigantisch groot succes te zijn. Wij hebben ontzettend genoten van ons weekje vrij, al zijn meerdere van ons ook vaak genoeg op een van de vele borrels gespot… Afkicken van de kamer bleek toch lastiger dan verwacht! 

Ondertussen is het Flunkybaltoernooi ook weer in volle gang. Na een spannende pot ligt het bestuursteam helaas uit het toernooi, maar ik wens de teams die nog over zijn heel veel succes met de halve finale en ik ben erg benieuwd wie er met de winnaarsbeker vandoor gaat op het Oogstfeest! 

Voor nu moet ik maar eens mijn koffertje afstoffen en inpakken voor de APEx. De APEx-commissie heeft een prachtig programma opgezet en ik kan niet wachten om kennis te maken met Praag. Terwijl Cas, Stella en ik ons voorbereiden op de APEx, zijn Meya en Gijs aan het inpakken voor de FCE naar Finland. We kijken uit naar een weekje op reis! 

En dan begint periode 4 alweer. Velen van jullie zullen in mei en juni de kamer moeten missen tijdens de veldwerken. Het zal dan erg stilletjes op de kamer zijn zonder het gezellige gekwebbel van de eerste- en tweedejaars… Gelukkig kunnen we de aankomende weken nog even genieten van het feit dat iedereen nog in het land is. Zo trappen we periode 4 direct af met de allerlaatste pubquiz van het jaar met het thema “Vakantie”. De week daarna zal eeeeindelijk het KB bekend worden gemaakt op het Oogstfeest. Heeft u al een lijstje gemaakt met de mensen van wie u denkt dat ze KB zijn? Ook zal in die week de Minormarkt plaatsvinden! Nog een speerpuntje van ons dat hopelijk een groot succes zal worden. De week daarop is er ook nog genoeg vermaak te vinden op de ZUL, waar ik deze dagen al erg druk in de weer mee ben. Ook zullen wij nog even laten zien dat aardwetenschappers niet alleen goed kunnen wandelen, maar ook heel goed kunnen rennen tijdens de Batavierenrace. En die maandag daarop vertrekken wij met z’n vijfjes op veldwerkbezoek! Twee weken lang zullen wij het zuiden in trekken om op bezoek te gaan bij onze eerstejaars. En als we hiervan terugkomen zit ons bestuursjaar er al weer bijna op… Gelukkig zijn er, zoals u hierboven heeft gelezen, nog een heleboel activiteiten waar ik van kan genieten voordat ik het stokje moet overgeven. Ik ga met volle teugen genieten van de laatste periode en ik kijk uit u te zien op een van de vele activiteiten! 

Met rotsvaste groet,

Vianne Schroevers

h.t. Praeses der Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging