Skip to main content

Ahoy! Afgelopen februari reisden een boel U.A.V.’ers af naar het Belgische kustplaatsje Nieuwpoort. Dit deden we niet zomaar met wat Adrem busjes, nee nee, dit was een primeur, het was het eerste enige echte U.A.V.-liftweekend georganiseerd door de AcCU! Op de vrijdagavond reisden Sanne, Hanne en ik alvast af naar het grote huis in Nieuwpoort. Eenmaal daar aangekomen wisten we niet wat we zagen, een zeer grimmig spookhuis O_o. Knipperende lichten, krakende vloeren, een heleboel verstopte kamertjes en deuren, grote vrieskisten waar makkelijk een persoon in past, een hele gore donkere kelder met nog meer vriezers, je kon het zo gek niet bedenken. Wij zijn toen maar snel ons bed ingedoken en barricadeerden de deur met een heleboel stoelen. Stiekem was dit wel een perfect huis voor dit weekend, het thema was namelijk piraten! 

Na een spannend nachtje zagen we via de Life360 app hoe alle duo’s en trio’s Utrecht verlieten, sommigen waren al supersnel vanaf de IBB opgepikt, terwijl anderen nog wel 2 uur hebben staan wachten bij het tankstation bij Galgenwaard. Vol verwondering zagen wij waar iedereen zich op elk moment bevond. Een groepje heeft zelfs even een mooie scenic route genomen via Nijmegen en anderen zijn in België nog even naar de kermis geweest.

Naast dat het natuurlijk de kunst was voor de lifters om zo snel mogelijk bij het huis in Nieuwpoort aan te komen, bestond de dag ook nog uit een Crazy 30! Met al deze opdrachten waren ook nog een boel punten te verdienen. Uiteindelijk kwam om 14:30 uur al het eerste groepje aan, supersnel!! Langzaam druppelde de rest binnen en rond het avondeten kwam het laatste groepje binnenlopen. Iedereen was helemaal heel aangekomen en we hebben de sleepauto gelukkig niet eens hoeven te gebruiken. Tijdens het avondeten klonken de wildste verhalen, er is onderweg nog een hele interessante foto van een bepaald bestuurslid gevonden, een groepje eerstejaars zat bij Jack Middelburg in de auto waar ze die periode les van hadden (ze herkenden ‘m niet, gênant) en zelfs een oud klasgenoot van Kim Cohen heeft nog lifters meegenomen. Wat een dag!

’s Avonds stond een hele spannende spooktocht op de planning. Een hele route was uitgestippeld waarbij door heel Nieuwpoort AcCU leden waren verspreid en zelfs op een klein meertje bevonden zich ook nog twee AcCU leden in een opblaasbootje met een lantaarn. Althans, dat was het plan, de heftige stortbuien gooiden wat roet in het eten. Maar niet getreurd! Deze geweldige AcCU had binnen no-time een nieuw plan bedacht, een indoor spooktocht! Daar was dit enge huis immers perfect voor. Verspreid door het hele huis lagen AcCU-leden verstopt in kasten, kamers, kelders en vriezers om de rest de stuipen op het lijf te jagen, volgens mij is dit aardig goed gelukt! Na zo’n spannende tocht werd de avond gelukkig wat luchtiger en is er de hele nacht goed gefeest!

Tijdens het weekend waren er dus een boel punten te verdienen met het liften en de Crazy 30, maar ook op zondagochtend! Er stonden een hoop spelletjes op de planning waar ook nog veel punten mee te verdienen waren. Na de prijsuitreiking was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Sommige mensen zijn zelfs weer helemaal teruggelift naar Utrecht, strijders!

Het AcCU-liftweekend was een weekend om nooit te vergeten! Hopelijk zal dit een mooie traditie worden.

AcCU bedankt, AcCu bedankt, AcCU, AcCU, AcCU bedankt!