Skip to main content

Waarde lezer, 

 

Welkom bij mijn tweede Praesidiaat! Het is alweer twee maanden geleden sinds ik mijn toetsenbord erbij pakte om mijn eerste Praesidiaat te schrijven. Dat voelt ontzettend kort geleden, terwijl we toch alweer het een en ander mee hebben gemaakt in de tussentijd… 

 

Net nadat ik mijn eerste Praesidiaat bij de C.R.U had ingeleverd, waren wij druk in de weer met het gala waar de U.A.V.-band Tectoonica een onvergetelijk optreden heeft neergezet. Verder heeft onze Assessor Tertius een staande ovatie gekregen voor het neerzetten van een tiptop geregeld Symposium over droogte op aarde. En natuurlijk hebben we op het Faculty-feest, waar er zoals altijd zoveel U.A.V.-ers rondliepen dat het gênant was voor de andere verenigingen, de Poema uitgespeeld. Zoals het heurt dus!

 

Na een heerlijke kerstvakantie konden wij weer uitgerust beginnen aan een zonnige Diesweek met het thema Diesta del Sol. Wat heeft de Diescommissie een geweldige week neergezet! We hebben kunnen genieten van heel veel Mexicaans eten bij het restaurant Popocatepetl, waar ik maar liefst vijf(!) bolletjes ijs naar binnen heb gewerkt als toetje. Verder hebben we een salsacursus gekregen, hebben we meegedaan aan een pubquiz met Spaanse versnaperingen en konden we de Diesweek knallend afsluiten op de ZonZandZee-DMB, waar de commissie overheerlijke Spaanse Sangria heeft geserveerd. Op zondag 14 januari was het eindelijk zo ver en mocht onze mooie vereniging 78 kaarsjes uitblazen! 

 

Na de Diesweek was het een tijdje rustig door de tentamenweek. Iedereen had een flinke achterstand opgelopen door de Diesweek, dus er werd hard gestudeerd in de leerlokalen en op de kamer. Ondertussen is de tentamenweek al een tijdje geleden en zie ik om de zoveel tijd een ‘De cijfers staan erop!’-appje in de jaarchats verschijnen. Ik hoop dat iedereen tevreden is met de resultaten en dat er weer vele studiepuntjes binnen zijn geharkt.

 

Op het moment van schrijven is het een bewolkte vrijdagmiddag in februari. Ondanks de bewolkte dagen zie ik een hoop bruingekleurde en besproette hoofdjes op de kamer dankzij onze zonnige skireis naar La Plagne. Het was zeker geen vakantie waar we tot rust konden komen van periode 2. We hebben een hoop gedaan: bowlen, pubcrawlen en natuurlijk après skiën in de Yeti Bar alsof onze levens ervan afhingen. Ik heb goed nieuws voor u: niemand heeft iets gebroken! Al loopt onze fiscus deze dagen wel rond met een mitella en een ingetapete schouder… Geen zorgen, hij is nog jong en hij komt er vast snel bovenop. 

 

Na zo’n prachtige skireis was het even zoeken waar we nu naar uit kunnen gaan kijken. Maar nadat ik een snelle blik in de agenda had geworpen, ben ik alweer razend enthousiast over alle dingen die ons het komende halfjaar nog te wachten staan. De locatie van de APEx is namelijk net bekendgemaakt (Praag!) en we zijn ook druk in de weer met de voorbereidingen voor de BAX naar Armenië, al is dat nog wel ver in de toekomst. Voor nu kijk ik ernaar uit om een heleboel tweedejaars met hun ouders te ontvangen op de Ouderdag en om weer een hoop getalenteerde U.A.V.-ers te zien optreden op het open podium. De Assessor Primus heeft een prachtige verzameling aan bedrijven voor de netwerkborrel die eraan zit te komen en de eerste editie van de HonoWeek kruipt ook steeds dichterbij! De volle U.A.V.-agenda komt dus goed van pas om deze bewolkte wintermaanden flink op te fleuren. Ik wens u alvast ontzettend veel succes met de deadlines die periode 3 met zich meebrengen. Ik hoop dat u vertier en vermaak kunt vinden op de vele activiteiten die eraan zitten te komen. Tot snel!

 

Met rotsvaste groet,

 

Vianne Schroevers

h.t. Praeses der Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging