Skip to main content

De winter is officieel begonnen, maar dat houdt ons aardwetenschappers niet tegen om het barre winterweer op te zoeken. Buiten vat men met de lage temperaturen snel kou, daarnaast kunnen stenen niet goed bekeken worden met handschoenen aan en koude vingers zijn daar het resultaat van. Eenmaal weer binnen, na een koud avontuur buiten of na een middag op het Sciencepark, wat soms ook slaapverwekkend is, is het opwarmen met een drankje een goede optie. Maar een kopje thee is zo saai en de cafeïne boost van koffie kan niet iedereen aan. Daarom hebben wij voor u uitgezocht op welke manier warme dranken specialer gemaakt kunnen worden met een alcoholische drank. Zodat uw koude lichaam weer snel warm wordt. 6 C.R.U.-leden hebben de drankkast geplunderd en bewapend met een volle boodschappentas hebben zij op een koude maandagavond deze opties voor u getest.

Glühwein met Blue Curaçao 

Keukenkoning Chris heeft als eerst de glühwein voor ons opgewarmd. Na een kleine proefronde om ons geheugen op te frissen over hoe warme glühwein ook alweer smaakt, hebben we de eerste mix gemaakt. Uit de vele opties die we voor ons op tafel hadden staan, hebben we uiteindelijk de Blue Curaçao gekozen. Na het mixen is de geur niet beter dan eerst, glühwein ruikt al niet naar bloemetjes en de Blue Curaçao maakte het niet beter. De smaak van deze warme drank verandert niet veel, hij krijgt misschien iets meer een citrussmaak. Kortom, een mix die niet verkeerd is als je van glühwein houdt en toch een iets sterker drankje wilt hebben.
Gemiddeld cijfer: 6.4

Chocolademelk met anijs

Na de misschien wat minder lekkere smaak van glühwein was het tijd om wat chocolademelk te mixen. De eerste optie waar geen alcohol aan te pas komt, wat een goede optie voor het slapengaan of voor de alcoholvrije drinkers onder ons U.A.V.’ers. Nadat de anijspoeder is opgelost in de warme chocolademelk, is de mok het rondje langs gegaan. Meerdere uitspraken die rond vlogen nadat deze versie op chocolademelk geproefd was waren: “Zowel de chocolademelk als de anijs is verneukt.”, “Het is net vloeibare taaitaai.”, “Niet vies, maar wel zonde.” en “Oeh! Intens.”. Gemengde gevoelens dus, hahaha snap je m ;)? Alhoewel deze reacties over het algemeen niet heel positief klinken is het cijfer mild. Dit is voornamelijk omdat een aantal mensen het toch wel een 8 waard vonden, deze achten haalde ondanks een magere 5 en een lage 4, het gemiddelde toch naar een mooie 6.
Gemiddeld cijfer  6.1 

Chocolademelk met Licor 43 

Na deze anijs versie van de chocoladedrank, hadden we nog een restantje chocolademelk in de pan. De volgende warme drank die ons geserveerd werd was chocolademelk gemengd met Licor 43. De geur die van deze mok afkwam was erg lekker. Hij komt het beste overeen met Nutella. Het is dan ook niet gek dat de smaak van deze mix nootachtig was. Het is dus een mix voor de zoetekauw en chocoladeliefhebber, dat is niet ieder van ons. “Als ik hier een kopje van drink ben ik misselijk.” Deze heerlijke smaak heeft helaas wel een tegenhanger. Het heeft de chocolademelk nog meer speekselopnemende eigenschappen gegeven en laat je dus achter met een droog gehemelte. Maar dit drukt de pret niet en deze mix van chocolademelk en Licor 43 krijgt hoge cijfers van iedereen en eindigt met een mooie 8.5 gemiddeld.
Gemiddeld cijfer:  8.5

Warme Fristi

Na de twee chocolade drankjes hebben we besloten om over te gaan naar een andere basis. We kwamen op iets uit wat nog zoeter is en wij allemaal nog nooit warm hadden geprobeerd: Fristi. Het verwarmen van Fristi kietelde onze nieuwsgierigheid, want smaakt het dan nog steeds zoals het deed op de basisschool in de lunchpauze? Nou ik moet zeggen, we waren allemaal een beetje teleurgesteld na het proeven. De geur alleen al was heel anders na het verwarmen, de geur werd beschreven als “Fruittella”, “verbrand” en “een stuk zoeter”. De verbrande geur is misschien aan Chris te verwijten, omdat hij het goedje te lang op het vuur heeft laten staan. De smaak viel ook tegen, de één vond dat het een sterkere citrussmaak had gekregen en de ander vond het waterig smaken, wat dat ook mag betekenen. Iets waar we het allemaal over eens waren is: “Het is raar om het niet door een rietje te drinken.” Dit drankje heeft uiteindelijk het laagste cijfer van allemaal gekregen.
Gemiddeld cijfer: 4.9

Warme Fristi met Blue Curaçao

Na de dramatische uitkomst van de warme Fristi heeft Emma een poging gedaan om deze warme drank te verbeteren. Want er bestaat toch geen betere kleurcombi dan blauw en roze? Laten we nou net Blue Curaçao hebben staan. Of deze combi dan ook echt lekkerder is, hebben wij ondervonden. De kleur van dit drankje is toch wel het meest bijzonder van allemaal, het blauw en roze mengde mooi met elkaar. Maar nadat het goed geroerd werd, ontstond er een kleur die moeilijk te beschrijven was, een beetje grijspaars ofzo? “Het ziet eruit als de verfkwast schoonmaak beker tijdens het verven.” Dat is misschien wel de beste omschrijving. De smaak vonden we wonder boven wonder allemaal beter dan zonder de Blue Curaçao. Alle cijfers zijn omhoog gegaan en er werd zelfs “Zoveel beter dan gewone Fristi!” geroepen, maar daar was niet iedereen het mee eens.
Gemiddeld cijfer: 6.4

Glühwein met gin 

Na dit Fristi avontuur was het tijd om het laatste beetje glühwein uit de fles op te maken. Dit hebben we gemengd met gin. Deze combi was niet heel gek, maar niet per se speciaal of bijzonder. De geur van de glühwein overheerst nog steeds, de gin heeft deze geur niet veranderd of verbeterd. De smaak van de glühwein was in eerste instantie hetzelfde, de echte fijnproevers onder ons proefden de gin wel. De gin gaf wat extra warmte in je keel na het drinken en zorgde voor een sterkere nasmaak van drank. Over het algemeen een goede combi voor de glühwein liefhebber. Net als de glühwein samen met de Blue Curaçao, zorgt het voor een extra kick door een hoger percentage alcohol in je drankje. Voor ons was het een gemiddeld drankje zonder sparkels.
Gemiddeld cijfer: 6.7

Warme appelsap 

Het opwarmen van de Fristi was iets wat misschien niet iedereen na het lezen van deze recensie gaat doen, maar een aanrader voor een drank die je op kan warmen is toch wel appelsap. Wanneer je ‘s ochtends toch iets warms wil drinken, maar geen zin hebt in thee of koffie, of misschien voor het slapen gaan. Wel na het drinken je tanden poetsen als je gaat slapen, want dit drankje zit nog steeds bomvol suiker en dat is ook te proeven. Na het opwarmen is de geur een beetje gek, het ruikt per definitie lekkerder, maar geur zegt niet alles, want de smaak is natuurlijk het belangrijkst. De smaak is in tegenstelling tot de geur niet veranderd, het is misschien iets zoeter geworden. Wanneer je normaal gesproken al van appelsap houdt, is het geen gek idee om het eens een keer op te warmen, zeker niet wanneer je het koud hebt.
Gemiddeld cijfer 7.7

Chai met boluslikeur

Op het nippertje hebben we nog een andere combi geprobeerd en het gemiddelde geeft al aan dat dit geen slechte combi was. De chai (poeder) met boluslikeur deed ons, net als het appelsap met stroopwafel, aan appeltaart denken. Ook niet gek, aangezien de Zeeuwse lekkernij gemaakt wordt met kaneel. Bij deze mix was het niet de smaak, maar de geur die aan appeltaart deed denken. De smaak was niet verkeerd, de alcoholische smaak en überhaupt de smaak van bolus was niet heel erg van de partij. Er was helaas niet veel aanwezig, dus hebben we er niet meer bij kunnen mixen om de smaak te versterken. Wel was het een goede combi die bij ons allen goed in de smaak viel. Onze conclusie was dan ook dat drank met kaneel of karamel smaak veel dingen lekker maakt en dus bij veel te proberen is.
Gemiddeld cijfer: 8